Algemeen: Wachtwoorden van leerlingen bekijken en wijzigen, als beheerder wachtwoord van collega resetten

Via het applicatiebeheer binnen het COOL portaal kun je toegang krijgen tot het inzien en/of wijzigen van wachtwoorden van de leerlingen.

Wanneer leerlingen het eerste aanmeld wachtwoord heeft gewijzigd in een persoonlijk wachtwoord dan zie je *** in het wachtwoord veld.

Als leerkracht een wachtwoord van een leerling resetten

1. Login in het COOL portaal, klik rechtsboven op de knop met de 9 puntjes en klik dan op Gebruikers & Groepen

2. Klik vervolgens op de tandwiel knop Instellingen

Je ziet een overzicht van de groepen van de school. Je kunt de wachtwoorden wijzigen voor de groepen waaraan jij les geeft, de andere groepen kan je niet wijzigen. In de kolom Wachtwoord kun je twee iconen zien;

- een plaatje dat aangeeft dat deze groep is ingesteld met Plaatjeslogin
    - een sterretje/asterisk dat aangeeft dat deze groep met een tekstueel wachtwoord inlogt

3. Klik nu op jouw groep in de lijst Leerlinggroepen

De inlogafbeeldingen worden hier weergegeven en kunnen eventueel hier ook worden gewijzigd.

Tevens kun je via het tabblad Wachtwoorden ook de bijbehorende wachtwoorden inzien en wijzigen.

Je kunt wachtwoorden wijzigen door op het potloodje te klikken.

Zoals je in de foto hier onder ziet kan je ook de wachtwoorden van de hele groep tegelijk wijzigen via de optie Wijzig wachtwoord voor alle gebruikers onderaan de lijst met de groepsleden.

Leerlingen die de plaatjeslogin gebruiken krijgen van COOL een willekeurig gegenereerd wachtwoord zoals je in de foto hierboven ziet. Je kunt dit wachtwoord los van het plaatjeswachtwoord wijzigen indien ze bijvoorbeeld thuis willen inloggen met hun school account.

Als je bij het wijzigen van het wachtwoord het vinkje "Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen" aan laat moet de gebruiker bij de volgende keer inloggen het wachtwoord wijzigen in COOL. Daarvoor ziet de gebruiker een melding in COOL verschijnen:

Bij "Huidig wachtwoord" in de foto hierboven geeft de gebruiker het tijdelijke wachtwoord op dat jij voor de leerling hebt ingesteld. Daaronder bij "Nieuw wachtwoord" en bij "Herhaal wachtwoord" kan de leerling zijn of haar eigen wachtwoord opgeven.

Als portaalbeheerder een wachtwoord van leerling of collega resetten

1. in het COOL portaal, klik rechtsboven op de knop met de 9 puntjes en klik dan op COOL Beheer

2. Klik vervolgens op Gebruikers & groepen

3. Je ziet een overzicht van de groepen van de school. Je kunt de wachtwoorden wijzigen van alle groepen. Via het tabblad Organisatiegroepen kan je, mits dit niet uitgeschakeld staat voor de beheerders, de wachtwoorden van jouw collega's resetten. In de kolom Wachtwoord kun je twee iconen zien;

- een plaatje dat aangeeft dat deze groep is ingesteld met Plaatjeslogin
    - een sterretje/asterisk dat aangeeft dat deze groep met een tekstueel wachtwoord inlogt

4. Klik nu op jouw groep in de lijst Leerlinggroepen. De inlogafbeeldingen worden hier weergegeven en kunnen eventueel hier ook worden gewijzigd. Tevens kun je via het tabblad Wachtwoordenook de bijbehorende wachtwoorden inzien en wijzigen.

Je kunt wachtwoorden wijzigen door op het potloodje te klikken.

Zoals je in de foto hier onder ziet kan je ook de wachtwoorden van de hele groep tegelijk wijzigen via de optie Wijzig wachtwoord voor alle gebruikers onderaan de lijst met de groepsleden.

Leerlingen die de plaatjeslogin gebruiken krijgen van COOL een willekeurig gegenereerd wachtwoord zoals je in de foto hierboven ziet. Je kunt dit wachtwoord los van het plaatjeswachtwoord wijzigen indien ze bijvoorbeeld thuis willen inloggen met hun school account.

Als je bij het wijzigen van het wachtwoord het vinkje "Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen" aan laat moet de gebruiker bij de volgende keer inloggen het wachtwoord wijzigen in COOL. Daarvoor ziet de gebruiker een melding in COOL verschijnen:

Bij "Huidig wachtwoord" in de foto hierboven geeft de gebruiker het tijdelijke wachtwoord op dat jij voor de leerling hebt ingesteld. Daaronder bij "Nieuw wachtwoord" en bij "Herhaal wachtwoord" kan de leerling zijn of haar eigen wachtwoord opgeven.