Via het applicatiebeheer binnen het COOL portaal kun je toegang krijgen tot het inzien en/of wijzigen van wachtwoorden van de leerlingen.

Wanneer leerlingen het eerste aanmeld wachtwoord heeft gewijzigd in een persoonlijk wachtwoord dan zie je *** in het wachtwoord veld.

Login in het COOL portaal en ga naar "Applicatiebeheer".

Klik vervolgens op "Gebruikers / groepen"

Klik op de het tabblad "Leerlinggroepen" en je ziet een overzicht van de groepen van de school. Je kunt de wachtwoorden wijzigen voor de groepen waaraan jij les geeft, de andere groepen kan je niet wijzigen.

In de kolom "Wachtwoord" kun je twee iconen zien;

• een plaatje dat aangeeft dat deze groep is ingesteld met Plaatjeslogin
  • een sterretje/asterisk dat aangeeft dat deze groep met een tekstueel wachtwoord inlogt.

Klik op het desbetreffende icoon van de groep om de wachtwoorden te bekijken.

De inlogafbeeldingen worden hier weergegeven en kunnen eventueel hier ook worden gewijzigd.

Tevens kun je via het tabblad "Wachtwoorden" ook de bijbehorende wachtwoorden inzien en wijzigen.

Je kunt wachtwoorden wijzigen door op het potloodje te klikken.

Leerlingen die de plaatjeslogin gebruiken krijgen van COOL een willekeurig gegenereerd wachtwoord zoals je in de foto hierboven ziet. Je kunt dit wachtwoord los van het plaatjeswachtwoord wijzigen indien ze bijvoorbeeld thuis willen inloggen met hun school account.

Als je bij het wijzigen van het wachtwoord het vinkje "Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen" aan laat moet de gebruiker bij de volgende keer inloggen het wachtwoord wijzigen in COOL. Daarvoor ziet de gebruiker een melding in COOL verschijnen:

Bij "Huidig wachtwoord" in de foto hierboven geeft de gebruiker het tijdelijke wachtwoord op dat jij voor de leerling hebt ingesteld. Daaronder bij "Nieuw wachtwoord" en bij "Herhaal wachtwoord" kan de leerling zijn of haar eigen wachtwoord opgeven.