Terugzetten naar fabrieksinstellingen - Chrome-apparaat

Als er een probleem is met een Chromebook, Chromebox of ander Chrome-apparaat kan het helpen om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Terugzetten zonder een USB-stick

Volg deze stappen om een Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

1. Houd de Esc-toets, de Vernieuwen-toets Refresh en de aan/uit-knop voor een seconde ingedrukt.
    Het scherm wordt zwart en binnen enkele seconden verschijnt de melding Chrome OS ontbreekt of is beschadigd. Plaats een herstel usb-stick of herstel sd-kaart.

Op een ander type Chrome-apparaat kun je met een Paperclip de Reset-knop indrukt houden en vervolgens op de aan/uit-knop drukken.

2. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk kort op de D-toets.
    Er verschijnt een melding over OS verificatie.

3. Druk op de Enter-toets om OS verificatie uit te schakelen.
    Mogelijk wordt er ook gevraagd om op de spatiebalk te drukken.

Op een ander type Chrome-apparaat kun je met een Paperclip de Reset-knop indrukken.

4. Druk op de Enter-toets om OS verificatie weer in te schakelen.
    Hierna zullen de gegevens worden gewist en zal de Chromebook opnieuw opstarten.
    Na het opnieuw opstarten verschijnt er een scherm Welkom.

Volg hierna de stappen onder Chrome-apparaat klaarmaken voor gebruik op deze pagina.
Terugzetten met een USB-Stick

Blijft de Chromebook het scherm met de tekst Chrome OS ontbreekt of is beschadigd. Plaats een herstel usb-stick of herstel sd-kaart. tonen? Of blijft het probleem zich voor doen? Dan is het aan te raden om de Chromebook met een usb-stick te herstellen.

1. Zorg dat je een usb-stick hebt van minimaal 8 GB. Let erop dat de documenten en andere bestanden die op de usb-stick staan worden gewist.

2. Ga op een andere Windows-computer of Chromebook naar de Chrome Webstore.

3. Zoek het Chromebook-herstelprogramma, klik rechtsboven op de blauwe knop Toev. aan Chrome en vervolgens op App toevoegen.

4. Klik op het puzzelstukje rechts bovenin en vervolgens op Chromebook-herstelprogramma om het programma te starten. Volg de stappen op het scherm.

5. Als de de herstelstick is gemaakt, ga dan terug naar het defecte Chrome-apparaat. Houd de Esc-toets, de Vernieuwen-toets Refresh en de aan/uit-knop voor een seconde ingedrukt en sluit de usb-stick aan op het apparaat.

De Chromebook zal nu worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen en de laatste versie Chrome OS wordt opnieuw geïnstalleerd.

Volg hierna de stappen onder Chrome-apparaat klaarmaken voor gebruik op deze pagina.
Chrome-apparaat klaarmaken voor gebruik

Nadat een Chromebook is teruggezet moet de Chromebook worden klaargemaakt voor gebruik in je organisatie.

1. Klik op Aan de slagom het apparaat in te stellen.
    Hierna wordt gevraagd om een Wifi-netwerk te kiezen.

2. Selecteer het Wifi-netwerk van de school en geef het wachtwoord op en klik op Doorgaan.
    Dan verschijnt er een scherm met de voorwaarden.

3. Klik op Accepteren en doorgaan.
    Het apparaat gaat controleren op updates.

Mogelijk zal de het apparaat automatisch worden aangemeld voor enterprise.
    Als dat niet gebeurt en er verschijnt een inlogscherm van Google kun je dit handmatig doen.

4. Houd hiervoor de Ctrl en de Alt-toets ingedrukt en druk kort op de E-toets.
    Er verschijnt nu een scherm met Zakelijke aanmelding.

5. Log in met de gegevens die je hebt gekregen om apparaten aan te melden.
    Meestal is het e-mailadres cb@schoolnaam.nl. De ICT-coördinator van je organisatie is bekend met deze gegevens en anders zijn deze op te vragen via support@cloudwise.nl.

Na het invoeren van de gegevens verschijnt er een scherm waar staat Je bent ingeschreven. Als je op Gereed klikt kom je bij het scherm om in te loggen zoals je gewend bent.

Als deze stappen niet werken kun je de Chromebook het beste aanmelden ter reparatie bij de leverancier.

Heb je de Chromebook bij Cloudwise aangeschaft, dan kun je ons RMA-formulier invullen.