In dit voorbeeld gaan we uit van de LEX app, maar de stappen zijn hetzelfde voor jouw app.

Let op: niet alle Chromebooks ondersteunen Android apps. Voor een gedetailleerde lijst van Chromebooks die wel of gedeeltelijks Android ondersteunen klik hier.

Android apps moeten bij ons aangevraagd worden zodat wij ze kunnen toevoegen voor de gebruikers.

1. Bij de eerste keer opstarten krijg je deze melding, klik op Akkoord

image

2. Even wachten

image

3. De Play app verschijnt onderin de taakbalk

image

4. Open de Play app, klik op de door ons toegevoegde app, in het voorbeeld is dat LEX. Staat deze er niet tussen? Herstart dan de Chromebook

image

5. Klik op INSTALL als deze niet al automatisch geïnstalleerd is, anders ga naar stap 7. Wij kunnen namelijk hebben ingesteld dat de app automatisch geïnstalleerd wordt.

image

6. Klik op Open

image

7. De LEX app verschijnt nu ook in de lijst van apps op de Chromebook.

image