Nieuwe gebruiker toevoegen aan Parnassys, COOL, Google en Office 365

1. Ga allereerst naar Parnassys toe en voeg hier de nieuwe medewerker of leerling toe. Geef in Parnassys nog niet het school e-mailadres op van de gebruiker, maar plaats hier bijvoorbeeld een privé e-mailadres. Zodra je wel het school e-mailadres van de gebruiker opgeeft, dan zal Parnassys de activatie mail voor het account versturen naar een nog niet bestaand adres.

2. Rond middernacht synchroniseert Parnassys de gegevens met COOL. Dit betekent dat COOL de volledige naam van de nieuwe gebruiker ontvangt. Op basis van deze naam maakt COOL in Google en in Microsoft 365 automatisch een account aan, op dezelfde manier als jullie huidige adressen, bijvoorbeeld:

eerstelettervoornaam.eerstelettertussenvoegselachternaam@schooldomein.nl

3. De volgende dag kan de ICT'er controleren of de gebruiker is toegevoegd aan het COOL Portaal. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'COOL Beheer'.

4. Klik vervolgens op 'Logs'. Hier zie je een overzicht van de meest recente synchronisaties. Selecteer een optie uit het overzicht om te zien welke accounts er zijn gesynchroniseerd.

5. Nadat het account succesvol is aangemaakt, kan het nieuwe e-mailadres in Parnassys worden ingesteld. Heb je tijdens stap 1 per ongeluk het school e-mailadres al ingevuld? Dan kan de school contact opnemen met Parnassys om het account te activeren.

6. Het account is klaar voor gebruik! Tijdens de synchronisatie is het account automatisch toegevoegd aan de mailgroep van de medewerkers van school en gekoppeld aan eventuele leerling mailgroepen. Daarmee heeft het account ook direct alle rechten op de gedeelde mappen van de school.

Is er een fout opgetreden tijdens de synchronisatie? Dan kan de ICT'er contact opnemen met onze Supportafdeling, zodat we dat zo snel mogelijk kunnen oplossen.