Het onscreen keyboard kan middels een optie in de instellingen van de Chromebook uitgeschakeld worden op de volgende manier:

1. Log in op de Chromebook met het account waarbij de keyboard steeds tevoorschijn komt
2. Klik rechtsonder op de tijd, waar de profielfoto van de gebruiker staat
3. Klik op Instellingen (tandwiel knop)
4. Scrol naar beneden en klik op Geavanceerd
5. Scrol naar beneden en in de Toegankelijkheidsinstellingen klik je op Toegankelijkheidsfuncties beheren
6. Controleer of hier de optie Schermtoetsenbord inschakelen uit staat en zo niet zet deze dan uit