Als leerkracht of medewerker kun je zelf kiezen welke applicaties je ziet in het COOL-portaal.

1. Standaard worden de 'Favoriete' applicaties weergegeven.
  2. Met de knop linksboven kun je schakelen tussen Favorieten en Overige applicaties.
  3. Met de knop Applicatie toevoegen, onderaan in de lijst met applicaties, kun je een applicatie toevoegen.
    Let op: applicaties die werken via Basispoort worden meestal automatisch toegevoegd, je kunt ze wel vinden via Applicatie Toevoegen maar niet toevoegen. Er wordt vanuit Basispoort bepaalt wat er worden getoond in het overzicht.
  4. Via de knop met de schuifjes kun je kiezen welke applicatie wordt weergegeven bij Favorieten en welke bij Overige applicaties.

Instellen voor leerlingen

Als je leerkracht bent kun je voor de leerlingen instellen welke applicaties er zichtbaar zijn. Klik hiervoor linksboven op het tandwieltje (Applicatiebeheer).

Je kunt per groep aangeven welke applicatie er zichtbaar is. Klik op het vinkje om dit aan te passen. Als het vinkje groen is, is de applicatie zichtbaar voor de leerlingen van deze groep.

Let op: applicaties die werken via Basispoort worden meestal automatisch toegevoegd. Je kunt ze dan wel handmatig toevoegen, wijzigen of verwijderen. Maar dit is niet zichtbaar voor de leerlingen. er wordt vanuit Basispoort bepaalt wat er zichtbaar is voor leerlingen.

Basispoort-applicaties beheren

Bij veel scholen is het zo geregeld dat de applicaties die werken via Basispoort automatisch worden toegevoegd, gewijzigd en worden verwijderd in het COOL-portaal.

In dit geval kan een medewerker van de school niet via COOL instellen of de applicatie zichtbaar is of niet. Dat kan wel worden ingesteld in de beheersomgeving van de uitgever. Daar kan worden aangegeven voor welke leerlingen(groepen) en leerkrachten de applicatie beschikbaar is. De applicatie zal vervolgens automatisch zichtbaar worden voor de leerkrachten en leerlingen. Het kan ongeveer een uur duren voordat alle wijzigingen zichtbaar zijn.