Je kunt bestanden die in de Drive staan afdrukken. Dubbelklik op het bestand en klik vervolgens op het printer-icoon.

Controleer vervolgens bij Bestemming of de juiste printer is gekozen. In principe staat hier de printer geselecteerd die de vorige keer is gekozen.

De juiste printer kiezen

Je kunt op de printer klikken en vervolgens een andere printer te kiezen. Klik vervolgens op Meer weergeven om alle printers te tonen die in het netwerk en in je account zijn gevonden.

De printers met een blauw poppetje zijn gekoppeld aan je account, via Cloudprint. Deze zie je dus altijd als je bent in gelogd. Bovenin staat het e-mailadres van het account waarmee op dit moment is ingelogd.

De overige printers zijn ingesteld op de computer of Chromebook die je op dat moment gebruikt of gevonden in het netwerk waar je mee bent verbonden.

Klik op een printer om deze te kiezen en vervolgens onderin op Afdrukken. Het document zal nu naar de printer worden verzonden.

Uitgebreide printerinstellingen

Op sommige printers zijn extra opties beschikbaar, bijvoorbeeld beveiligd afdrukken.

Klik hiervoor op Meer instellingen en vervolgens op Afdrukken via Systeemdialoogvenster.

Klik vervolgens op de juiste printer en vervolgens op Voorkeursinstellingen om de uitgebreide instellingen te bekijken en te wijzigen.

Meer weten?

Bekijk de Cloudwiser of het artikel van Google.