Gebruikers worden standaard toegevoegd aan de Leerling, Leerkracht of Medewerker organisatie eenheden (OE) afhankelijk van de Locatie instellingen in COOL. Een hoofdbeheerder kan in COOL per gebruiker handmatig een aanpassing maken zodat ze in een andere OE terecht komen.

1. Ga naar cool.cloudwise.nl, log in en klik op de tandwiel knop (Applicatiebeheer)

2. Klik op Instellingen > Organisatie units

3. Vervolgens klik je op "Organisatie toevoegen" en geef je het e-mail adres en de gewenste organisatie unit op:

Door gebruikers in andere OE's te zetten kan je voor die gebruikers in GSuite op die OE aparte instellingen zetten. Denk aan bijvoorbeeld het toevoegen van een app/extensie voor één specifieke dyslectische leerling, of het uitschakelen van Gmail/Drive voor een stagiaire met een school account. Deze wijzigen zijn vanaf de eerstvolgende synchronisatie actief, elke nacht synchroniseert COOL met het leerling administratie systeem. Je kan natuurlijk ook met jouw hoofdbeheerrechten de OE alvast aanmaken in GSuite en de gebruiker er in zetten.