Stel, je hebt een monitor en een digibord, maar op één van deze twee schermen zie je alleen een (zwart) achtergrond zonder bureaublad. Dan staat dat tweede scherm waarschijnlijk ingesteld als een uitbreiding van het eerste scherm. Sommige gebruikers vinden dat handig want dan heb je twee aparte schermen om op te werken en kan je de openstaande vensters tussen de twee schermen in verslepen om ze aan de leerlingen te tonen.

Om dat uit te schakelen druk je op de toetsencombinatie Windows knop + P en selecteer je Dupliceren:

Hiermee zorg je ervoor dat je op beide schermen hetzelfde beeld ziet.

Mocht je geen bureaublad zien maar juist iets als No Signal of Geen signaal controleer dan of de videokabel van dat scherm goed aangesloten zit op het scherm en op de computer. Als die goed verbonden is, kijk dan wat voor een kabel het is:

VGA kabel, blauw/zwart met schroeven

Dit type kabel zorgt alleen voor video signaal, niet voor audio. Zorg ervoor dat het goed aangedrukt is aan beide kanten en als het kan draai je de schroeven vast zodat het niet los kan schieten.

HDMI kabel

HDMI zorgt voor video en audio. Het heeft vaak een stuurprogramma nodig zodat de videokaart in jouw computer weet hoe het beeld en audio moet versturen via de kabel naar het beeldscherm en de speakers. Vaak heeft Windows hier wel een simpele standaard stuurprogramma voor, maar meestal moeten wij die zelf installeren om het goed te laten werken.

DisplayPort kabel

DisplayPort kan ook video en audio over de kabel versturen en heeft net als HDMI een stuurprogramma nodig om goed te werken. Net als met HDMI kan Windows in sommige gevallen zelf een simpele stuurprogramma ervoor installeren maar vaak moeten wij handmatig de juiste stuurprogramma installeren.

DVI kabel

DVI komt in verschillende varianten (DVI-D, DVI-I) en kan alleen video dragen, geen audio.

Afhankelijk van het type kabel dat er gebruikt wordt voor het scherm dat niet werkt kunnen er verschillende oorzaken zijn voor het probleem. Bel ons in dit geval op, dan kijken wij of we het voor je kunnen oplossen.