Support
085 273 3007

Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden
Open navigation

Problemen met beeldschermen en touchscreens

Stel, je hebt een monitor en een digibord, maar op één van deze twee schermen zie je alleen een (zwarte) achtergrond zonder bureaublad. Het tweede scherm staat dan waarschijnlijk ingesteld als een uitbreiding van het eerste scherm. Sommige gebruikers vinden dat handig, omdat je met deze instelling vensters kunt verslepen tussen de twee schermen. Op deze manier toon je een venster voor leerlingen op het digibord en kun je zelf op een ander venster op de monitor verder werken. Wil je juist hetzelfde beeld op beide schermen zien? Druk dan op de toetsencombinatie Windows-knop + P en selecteer 'Dupliceren':Mocht je geen bureaublad zien, maar iets als 'No Signal' of 'Geen signaal'? Controleer dan of de videokabel van dat scherm goed aangesloten zit op het scherm en op de computer. Als de kabel goed verbonden is, kijk dan wat voor een kabel het is:


VGA kabel, blauw/zwart met schroevenDit type kabel zorgt alleen voor video signaal, niet voor audio. Zorg ervoor dat het goed aangedrukt is aan beide kanten. Draai als het kan de schroeven vast, zodat het niet los kan schieten.


DVI kabelDVI komt in verschillende varianten (DVI-D, DVI-I) en kan alleen video dragen, geen audio. 


Afhankelijk van het type kabel dat gebruikt wordt voor het scherm dat niet werkt, kunnen er verschillende oorzaken zijn voor het probleem. Bel ons in dit geval op, dan kijken wij of we het voor je kunnen oplossen.


HDMI kabelHDMI zorgt voor video en audio. Het heeft vaak een stuurprogramma nodig zodat jouw computer weet hoe het beeld en audio moet versturen. Vaak heeft Windows hier wel een simpel standaard stuurprogramma voor, maar meestal moeten wij het zelf installeren om het goed te laten werken.


DisplayPort kabelDisplayPort kan ook video en audio over de kabel versturen en heeft net als HDMI een stuurprogramma nodig om goed te werken. Net als met HDMI kan Windows in sommige gevallen zelf een simpel stuurprogramma installeren, maar vaak moeten wij handmatig het juiste stuurprogramma installeren. Een DisplayPort kabel geeft een klikgeluid wanneer deze juist is vastgemaakt.


USB-A > USB-BIn enkele gevallen wordt er een USB-A USB-B 3.2 kabel gebruikt. Deze zorgt voor audio, video, touch, docking mogelijkheid (toetsenbord/muis aansluiten op beeldscherm i.p.v. pc en ethernet) en kan in sommige gevallen zelfs je laptop opladen.


USB-C ThunderboltUSB-C Thunderbolt lijk op de USB-A > USB-B kabel. Ook deze kabel kan gebruikt worden voor audio, video, touch en docking mogelijkheid. Daarnaast kun je in sommige gevallen met USB-C ook je laptop opladen.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.