Aan de slag met Gmail

Met Gmail kun je e-mailberichten verzenden en ontvangen. Omdat alle berichten in de cloud staan heb je altijd en overal toegang tot je e-mail. Met behulp van filters, labels en andere functies. kun je je mail beter organiseren. Ook kun je via Gmail chatten met collega's en een Meet-vergadering starten.

Je kunt Gmail openen door naar gmail.com te gaan of door op Gmail te klikken in het COOL-portaal. Je kunt ook de app op je mobiel installeren.

Belangrijkste opties

Dit zijn de belangrijkste opties in Gmail om aan de slag te gaan.

Opstellen

Met deze knop kun je een nieuw bericht maken om te verzenden. Het bericht blijft bewaard onder Concepten totdat je het bericht hebt verzonden.

Bijlagen toevoegen

In Gmail kun je bijlagen die op je apparaat staan als bestanden uit Google Drive toevoegen. Bij het opstellen van de het bericht klik je op het Drive-icoontje om een bestand uit de Drive toe te voeren.

Inbox en Alle e-mail

In de Inbox komen alle berichten binnen die je hebt ontvangen tenzij je een filter hebt ingesteld. Als je een bericht archiveert verdwijnt deze uit Inbox. Maar je kunt het bericht terugvinden onder Alle e-mail en via de zoekfunctie bovenin. Als je berichten verwijdert komen ze in de Prullenbak terecht. Na 30 dagen worden de berichten in de prullenbak automatisch definitief verwijderd.

Labels en filters

Gmail kent geen mappen maar heeft in plaats daarvan labels. Een bericht kan onder meerdere labels vallen. Je kunt berichten handmatig aan een label toevoegen of automatisch via een filter. Je kunt een filter maken via de Instellingen van Gmail. Als een inkomend bericht voldoet aan bepaalde voorwaarden dan kun je bijvoorbeeld automatisch een label toevoegen aan een bericht.

Gegroepeerde gesprekken

In Gmail worden alle berichten en reacties daarop automatisch samengevoegd tot een gesprek. Je kunt dan makkelijk de berichten die eerder zijn verzonden over het onderwerp terugzien. Dit kun je uitzetten in de instellingen van Gmail.

Met ster

Je kunt berichten een ster geven. Die zullen vervolgens worden gevoegd aan het onderdeel 'Met ster' zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

Meer weten?

Bekijk de handleidingen in de Cloudwiser, de artikelen van Google of op onze support pagina.