Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden

Malmberg - 3 tips voor een vliegende start van het schooljaar

Malmberg
3 tips voor een vliegende start van het schooljaar
De vakantie is weer voorbij en jij kijkt vast ook weer uit naar het nieuwe schooljaar. Met deze drie tips ga je goed voorbereid van start.
  1. Bekijk onze checklist en vink alles wat je al gedaan hebt af. Staat er nog iets open? Regel het meteen, is dat ook weer gedaan.
  2. Op Onderwijs van Morgen staan diverse handige documenten zoals de jaarplanning en de 'snel op weg' brochure. Download ze nu.
  3. Maak het gezellig in de klas met de 'welkom terug' posters van Onderwijs van Morgen.
Startwebinars De wereld in getallen
Volg het webinar 'De wereld in getallen in de praktijk' zodat je goed voorbereid het nieuwe schooljaar start. Daarin laten we zien hoe je met de nieuwe methode aan de slag kunt en beantwoorden we jullie vragen. Het webinar duurt 45 minuten. Kijk met het hele team om snel op weg te kunnen.
 
Startwebinars Taal actief
Volg het startwebinar Taal actief, zodat je goed voorbereid het nieuwe schooljaar start. We laten je zien hoe je met de nieuwe methode aan de slag kunt en beantwoorden jullie vragen. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten. Kijk met het hele team om snel op weg te kunnen.
 
Zorgeloos starten met Taal actief in groep 6
De materialen voor de eerste helft van dit schooljaar heb je al voor de zomer ontvangen. Binnenkort volgen ook de materialen voor na de kerstvakantie. Daar zit dan ook de complete leerkrachthandleiding bij (als je deze hebt besteld). Wil je je nu voorbereiden op het eerste thema van groep 6, kijk dan in Bingel. Bij de thema-info van thema 1 kun je de complete handleiding Taal downloaden.
 
Overgestapt naar Taal actief 5?
Als je vorig jaar met Taal actief 4 of een andere taalmethode werkte, ben je natuurlijk benieuwd of en hoe je rekening moet houden met verschillen in de opbouw van de leerlijn. Voor groep 4 hoef je daar vanzelfsprekend geen rekening mee te houden. Voor groep 5 en groep 6 is er een overstapdocument.

Dit overstapdocument staat bij groep 5 en 6 bij de thema-info van thema 1, onder de kop 'printbladen'.

 
Spelend leren in groep 3 én 4
Zet in groep 3 én groep 4 de kracht van spelend en bewegend leren in bij jouw rekenmethode. Met de katernen Spelenderwijs leren rekenen kun je verschillende lesonderdelen vervangen door spelactiviteiten. Jij kiest! Je vindt de katernen in de blokinfo in Bingel.  

Lees meer over spelend leren in De wereld in getallen of Pluspunt.

 
Handig: het draaiboek
In de blokinfo in Bingel vind je het draaiboek. Een praktisch hulpmiddel bij jouw lessen voor overzicht en om jouw observaties in vast te leggen. Vergeet niet het draaiboek te downloaden bij de start van elk blok.
 
2022© Malmberg - a Sanoma Company | Klantenservice | Privacy | Uitschrijven
FacebookTwitterLinkedIn

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.