Exporteren en importeren van bladwijzers en wachtwoorden

Je kunt schakelen tussen browsers zonder je instellingen en bookmarks voor je favoriete websites kwijt te raken. Lees in onderstaand artikel hoe je bladwijzers en wachtwoorden kunt importeren en exporteren.

Bladwijzers exporteren en importeren

1. Ga binnen de Chrome browser naar de drie puntjes rechtsboven. Klik vervolgens op 'Bladwijzers' en 'Bladwijzerbeheer'.

2. Klik achter 'Zoeken in bookmarks' op de drie puntjes en kies voor 'Bookmarks exporteren'. Sla het exportbestand op een veilige plek op, bijvoorbeeld in je OneDrive (Microsoft) of Mijn Drive (Google).

2. Klik nu voor het importeren achter 'Zoeken in bookmarks' op de drie puntjes en kies voor 'Bookmarks importeren'. Zoek de eerder opgeslagen bladwijzer op en klik op 'Openen'.

Wachtwoorden exporteren en importeren

Je kunt op twee verschillende manieren wachtwoorden exporteren en importeren.

Optie 1: Exporteer en importeer gesynchroniseerde wachtwoorden vanuit je Google-account

1. Open deze website en klik op 'Exporteren' om je gesynchroniseerde wachtwoorden uit je Google-account te exporteren.

Let op: zorg ervoor dat je met je school account bent ingelogd.

2. Sla het exportbestand op een veilige plek op, bijvoorbeeld in je OneDrive (Microsoft) of Mijn Drive (Google).

3. Om de wachtwoorden te importeren ga je nogmaals naar deze website. Kik nu op 'Importeren' en selecteer het eerder opgeslagen bestand om je wachtoord te herstellen in je nieuwe Google-account.

4. Verwijder het eerder opgeslagen wachtwoord bestand uit je OneDrive of Google Drive vanwege veiligheidsredenen.

Optie 2: Exporteer wachtwoorden vanuit Google Chrome

1. Ga binnen de Chrome browser naar de drie puntjes rechtsboven en klik op 'Instellingen'.

2. Klik in het linkermenu op 'Automatisch invullen' en kies voor 'Wachtwoordmanager'.

3. Klik op de drie puntjes achter 'Opgeslagen wachtwoorden' en kies voor 'Wachtwoorden exporteren'.

4. Sla het exportbestand op een veilige plek op, bijvoorbeeld in je OneDrive (Microsoft) of Mijn Drive (Google) en verwijder het bestand nadat je deze weer hebt geïmporteerd.