Google Chrome: Exporteren van bladwijzers en wachtwoorden

Bladwijzers (Favorieten) exporten

1. Ga naar de 3 puntjes in Google Chrome en selecteer Bladwijzers, Bladwijzerbeheer
  2. Klik op de 3 puntjes en kies voor Bookmarks exporteren
  3. Sla het bestand export bestand op een veilige plek op bijv. je persoonlijke Microsoft OneDrive of Google Drive.

Bladwijzers (Favorieten) importeren

1. Ga naar de 3 puntjes in Google Chrome en selecteer Bladwijzers, Bookmarks en instellingen importeren...
  2. Selecteer in het pull-down menu: HTML-bestand met bookmarks
  3. Klik op Bestand kiezen en selecteer het eerder in Microsoft OneDrive of Google Drive opgeslagen bestand en importeer dit bestand om je Favorieten/bookmarks te herstellen.

Wachtwoorden exporteren en importeren

Optie 1: Exporteer en importeer gesynchroniseerde wachtwoorden vanuit je Google account

Exporteren

1. Ga naar https://passwords.google.com/options?ep=1 en klik op Exporteren om je gesynchroniseerde wachtwoorden uit je Google account te exporteren. (Zorg ervoor dat je met je school account bent ingelogd).
  2. Sla het bestand export bestand op een veilige plek op bijv. je persoonlijke Microsoft OneDrive of Google Drive.

Importeren

1. Ga naar https://passwords.google.com/options?ep=1, klik op importeren en selecteer het eerder in Microsoft OneDrive of Google Drive opgeslagen bestand en importeer dit bestand om je wachtwoord te herstellen in je nieuwe Google account.
  2. Verwijder het eerder opgeslagen wachtwoord bestand uit je persoonlijke Microsoft OneDrive of Google Drive vanwege veiligheidsredenen.

Optie 2: Exporteer wachtwoorden vanuit Google Chrome

1. Ga naar de 3 puntjes in Google Chrome en selecteer Instellingen
  2. Klik in het zij-menu op Automatisch invullen
  3. Klik op de 3 puntjes achter Opgeslagen wachtwoorden en klik op Wachtwoorden exporteren...
  4. Sla het bestand export bestand op een veilige plek op bijv. je persoonlijke Microsoft OneDrive of Google Drive en verwijder dit bestand nadat je deze weer hebt geïmporteerd.