Gmail: Emails worden teruggestuurd - Google Groepen

Google Groepen is een app waarmee je e-mailgroepen en forums kunt maken en daaraan kunt deelnemen. Tot nu toe wordt Google Groepen op scholen vooral gebruikt als maillijst. Op deze manier kun je makkelijk e-mails sturen, mensen in één keer uitnodigen voor een afspraak in Google Agenda en bestanden of mappen delen in Google Drive.

Soms kan er een foutmelding naar voren komen bij Google Groepen, waardoor een gebruiker geen e-mails ontvangt. Als beheerder kun je dan de volgende stappen ondernemen:

1. Ga naar Google Groepen en open de juiste groep.

2. Klik in het linkermenu op 'Leden' en zoek de gebruiker op die geen e-mails ontvangt.

3. Achter 'Een e-mail voor elk bericht' staat waarschijnlijk een uitroepteken. Dit betekent dat e-mails terug worden gestuurd.

4. Mocht je inderdaad een uitroepteken zien staan, dan zal de gebruiker zelf naar Google Groepen moeten gaan. De gebruiker kan vanuit het eigen profiel de 'Bouncestatus' controleren. Dit doet de gebruiker als volgt:

1. Ga naar Google Groepen

2. Selecteer de juiste groep en klik rechtsboven op het tandwiel.

3. Klik op 'Algemene instellingen'.

4. Als bij 'Bouncestatus' een melding wordt weergegeven (in dit voorbeeld niet het geval), kun je een screenshot maken en deze naar ons toe sturen via support@cloudwise.nl. Wij helpen je dan graag weer verder!