Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De standaard manier van overnemen is via het programma ScreenConnect.

Wij hebben dan het nummer van jouw computer nodig, te vinden op een stikker op de computer kast (bijvoorbeeld SCHOOLNAAM-01).

Als er een stikker ontbreekt, of wij geven aan dat we het nummer niet kunnen vinden in ons systeem, kan je de volgende stappen uitvoeren om het nummer van de computer te achterhalen.

Screenconnect

Klik op het pijltje, rechtsonder in het scherm, en klik met rechtermuisknop op het icoontje dat in het plaatje hieronder aangegeven wordt. Klik op Open.

In het scherm dat dan tevoorschijn komt zie je naast "ScreenConnect - " de computer naam en nummer staan.

Chrome Remote Desktop

1. Ga naar www.google.nl

2. Google naar "Chrome remote desktop" en open de eerste zoekresultaat, "Chrome Remote Desktop - Chrome Web Store - Google".

3. Als Chrome Remote Desktop nog niet geïnstalleerd is ga naar stap 3a. Als het wel al geïnstalleerd is ga verder met stap 3b.

3a. Als Chrome Remote Desktop nog niet geïnstalleerd is:

3a1. Klik op "+ TOEV. AAN CHROME".

3a2. Klik op "App toevoegen"

3b. Chrome Remote Desktop is nu toegevoegd. Klik op "App starten".

4. De gestarte applicatie zal vragen om toestemming. Klik op Toestaan.

5. Klik op "Doorgaan".

6. Vervolgens klik je op "Aan de slag" bij "Externe ondersteuning".

7. Klik op "Delen".

8. De code die je te zien krijgt geef je door de supportmedewerker die mee wil kijken. Hij zal dan jouw apparaat overnemen. Als je tijdens het gebruik van Chrome Remote Desktop de melding krijgt of je wilt "Stoppen" of "Doorgaan "klik dan op "Doorgaan" zodat de overname sessie niet gestopt wordt. De overname code is maar een paar minuten geldig, dus zorg ervoor dat je van te voren een tijd afspreekt dat we kunnen mee kijken en dan op dat moment het nummer aan ons doorgeeft.

Als Chrome RDP niet werkt, kan je ook nog TeamViewer installeren via de stappen hier onder:

TeamViewer

Het ID en wachtwoord dat je hierboven krijgt moet je aan ons geven, dan kunnen we mee kijken.