Als jouw computer geen internet verbinding kan maken kan dat erg vervelend zijn. Ook kunnen wij dan niet op afstand de computer overnemen. Er zijn wel een paar dingen die je zelf kan proberen om te kijken of de basis instellingen goed staan.

We beginnen met de meest voor de hand liggende oorzaken. Kijk of de internet kabel aangesloten is op de computer, en of die internet kabel ook aangesloten is aan de muur. Zonder kabel, geen internet. Ten tweede kan je kijken of je wel een internet verbinding kan krijgen met een andere internet kabel, en via een andere poort in de muur. Hebben meerdere of alle computers geen internet verbinding? Dan kan het zijn dat er wat meer aan de hand is, zoals een storing.

In dat geval moet er contact opgenomen worden met jullie internet provider.

Als inderdaad meerdere of alle computers geen internet verbinding hebben kan je ook de modem waar het internet het pand binnen komt kort van de stroom af halen.

Stel dat alleen jouw computer geen verbinding kan maken met het internet, dan kunnen we het volgende doen. Jouw computer krijgt normaal gesproken van de modem waar het aan aangesloten is automatisch een IP adres, bijvoorbeeld 192.168.1.50. Als jouw computer ingesteld is om een specifiek IP adres te gebruiken, en dat IP adres is al in gebruik door een ander apparaat, kan jouw computer geen internet verbinding maken. Daarom gaan we in de volgende stappen er voor zorgen dat de computer automatisch een IP adres krijgt.

Als deze instellingen goed staan, kan je kijken of je al weer een internet verbinding hebt. Als dat niet het geval is, laat het ons weten en dan gaan we kijken of een collega van ons langs kan komen om je op locatie te helpen.