Niet iedereen is even bekend met het gebruik van computers, en dat kunnen wij als support medewerkers maar al te goed begrijpen.

Met deze korte handleiding zal je de beginselen van de beginselen van het computeren onder de knie krijgen.

Begin

We beginnen allemaal met de aan/uit knop op de computer. Zodra je dit indrukt, begint het avontuur. Na een korte wachttijd kom je terecht in het Windows inlog scherm. Hier zie je meestal 4 accounts staan:

- Hoofd beheer

- ICT Beheer

- Leerkracht

- Leerling

Als leerkracht selecteer je natuurlijk het account Leerkracht, voer je het juiste wachtwoord in en klik je op het pijltje naar rechts op het scherm, of druk je op Enter. Hierdoor zal de computer in loggen op dat account. Zodra de computer klaar is met inloggen kom je terecht op jouw bureaublad. Hier kan je gebruik maken van snelkoppelingen die op het bureaublad zijn geplaatst of kan je linksonder op de  knop drukken. Rechtsonder zie je de tijd en datum, en kan je het geluid harder of zachter zetten of dempen. Als je met je muis over dat kleine computer icoontje of wifi signaal icoontje gaat, naast de volume knop rechtsonder, kan je zien of je verbonden bent met het internet.

Vanaf het bureaublad kan je applicaties opstarten via de snelkoppelingen die er staan. Al onze computers krijgen standaard de snelkoppelingen Chrome en Prullenbak.

Om te werken met ons COOL portaal en de applicaties die er op staan, jouw mail te lezen, agenda te bekijken en meer begin je met de Chrome webbrowser en het bijbehorende icoontje op het bureaublad. Deze zal automatisch opstarten nadat je bent ingelogd in Windows. Zodra Chrome is geopend zal je een inlog scherm zien, log hier in met jouw Google email adres die je van de school hebt gekregen. Zodra je hier bent ingelogd, ben je ingelogd in Google en al haar services.

Internet

Gefeliciteerd! Je zit nu in de web browser en je kan nu het internet af surfen! Maar, waar begin je eigenlijk? Zodra je bent ingelogd in de web browser zal je als het goed is automatisch doorgestuurd worden naar ons COOL portaal, cool.cloudwise.nl. Hier zie je als leerkracht een overzicht van alle applicaties die geactiveerd zijn voor jouw klas. Laten we eens een nieuw tabblad openen in de Chrome browser:

Dit opent automatisch op google.nl. Vanaf hier kan je verschillende dingen doen. Je kan rechts op dat vierkant icoontje klikken met 9 kleinere vierkantjes. Hiermee zie je de Google services die tot je beschikking staan. Zo kan je dus naar je Gmail, Agenda, Drive en meer gaan. Je kan natuurlijk ook in de browser boven in de website intypen om direct naar deze dingen te gaan, zoals bijvoorbeeld mail.google.com of drive.google.com.

Zodra je klaar bent met deze tab kan je het ook weer sluiten via het kruisje bovenin:

Vergeet niet om onnodige tabbladen te sluiten, want elke tabblad houd de computer bezig en hoe meer tabbladen je open hebt hoe langzamer de computer wordt.

Afsluiten

Als je klaar bent met de computer kan je deze weer afsluiten. Sla eerst alles wat opgeslagen moet worden op, en sluit alle openstaande programma's. Vervolgens klik je weer op de  knop, linksonder, en klik je op Afsluiten.

Neem ook eens een kijkje naar de andere artikelen over dit onderwerp als je verder nog vragen hebt. Anders kan je ook contact opnemen met Cloudwise Support via support@cloudwise.nl of 085 273 3007.