Drive is een zeer handig platform voor het samenwerken in bestanden, maar je kan als je niet oppast je bestanden kwijt raken. Let op met het verplaatsen van bestanden of jij de eigenaar er van bent of niet. Dat zie je door met de rechtermuisknop te klikken op het bestand en te klikken op Delen



Hoogstwaarschijnlijk zul je zien dat een documenten@schooldomein.nl account de eigenaar is van het bestand. Dit komt omdat wij de basis Drive mappen structuur opzetten voor jullie en de bewerkrechten geven op de juiste mappen. Deze gedeelde mappen geven hun rechten door aan de bestanden die er in gezet worden. Als jij bewerkrechten hebt op een map Team dan heb je automatisch ook bewerkrechten op de bestanden in die map. Wat je niet moet doen is een bestand waar jij niet de eigenaar van bent verplaatsen uit zo'n gedeelde map. Wat er dan gebeurt is het volgende:


Het bestand zit in een gedeelde map. De gedeelde map geeft zijn bewerkrechten door op het bestand in die map. Zodra je het bestand uit deze map haalt, verdwijnen die rechten van de gedeelde map. Als je het bestand neerzet in een niet gedeelde map, zoals Mijn Schijf, is de enige die nog rechten heeft op dit bestand de eigenaar: documenten@schooldomein.nl. In de activiteiten gedeelte zie je dan dat dit bestand is verwijderd door de persoon die het heeft verplaatst. In zo'n situatie kunnen wij het bestand terug zetten met de documenten@schooldomein.nl account. Het is veel werk om dit soort problemen te herstellen, dus voorkomen is beter dan genezen. Wil je dus een bestand in een gedeelde map verplaatsen? Kijk dan eerst bij de deelrechten wie de eigenaar is, en naar welke map je het verplaatst. Zolang het een andere gedeelde map is waar jij rechten op hebt zal het goed komen. Een bestand in de Team map verplaatsen naar een andere map in de Team map is geen probleem.