Chrome OS updaten

Op Chromebooks en andere Chrome-apparaten is Chrome OS geïnstalleerd. Zodra er een nieuwe versie is, wordt deze automatisch bijgewerkt. Dit gebeurt niet meteen om belasting van de update server en het netwerk te voorkomen.

Het kan handig zijn om een Chrome-apparaat direct bij te werken, bijvoorbeeld als er een bug in Chrome OS zit.

Je kunt dit op de volgende manier doen:

1. Log in op de Chromebook met jouw eigen account.

2. Klik rechtsonder op de tijd en vervolgens op het tandwiel.

3. Klik aan de linkerkant op 'Over Chrome OS'.

4. Als er een nieuwe versie beschikbaar is, is een knop met de tekst 'Bijwerken' zichtbaar. Klik op deze knop om Chrome OS bij te werken.

5. Klik eventueel op 'Controleren op updates' om de controle handmatig te starten.

Zodra deze update is geïnstalleerd kun je het Chrome-apparaat opnieuw opstarten om de update te voltooien.

Als dit het probleem niet op lost, kun je het beste het Chrome-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Volg deze link om stap voor stap het proces van updaten te doorlopen.