3CX || Extra gebruikers aanmaken en toevoegen aan een groep

In dit artikel lees je welke stappen je moet zetten om een nieuwe gebruiker aan te maken en deze gebruiker de juiste instellingen mee te geven om te kunnen bellen.

1. Log in op de 3CX Management Console met de gegevens die je gekregen hebt.

2. Klik op 'Users' en vervolgens op 'Add'.

3. Vul de gegevens van de gebruiker in.

In het volgende scherm vul je de gegevens van de gebruiker in. De velden 'Extension' en 'First Name' zijn verplichte velden. Als je de app wenst te gebruiken, moet je ook een mailadres invullen.

4. Sta toe dat de extensie gebruikt mag worden buiten het netwerk van de server.

Let op: dit moet altijd uitgevoerd worden.

• Klik op 'Options
  • Zet het vinkje bij 'Disallow use of extension outside the LAN (Remote extensions using Direct SIP or STUN will be blocked)' uit.

5. Voeg de gebruiker toe aan de juiste groep.

Om te zorgen dat de gebruiker naar buiten mag bellen is het van belang dat de gebruiker in een groep geplaatst wordt. De groep waar de telefoon in geplaatst wordt, is het nummer waarmee de gebruiker naar buiten belt.

• Klik op 'Users' en vervolgens op 'Groups'.

• Selecteer de groep waar je de gebruiker aan wilt toevoegen.
  • Klik op 'Add' en zoek de gebruiker die je net hebt aangemaakt.
  • Druk bovenin op 'OK' om op te slaan.

6. Stuur de gebruiker de QR-code om de app te gebruiken. (Optioneel)

• Zorg dat bij de extensie (die de app wilt gebruiken) een mailadres is ingevoerd.
  • Vink de gebruiker aan die je een welkomstmail wilt sturen en klik op 'Send Welcome Email

De gebruiker krijgt nu een mailtje vanuit 3CX. Daar staan de instructies in voor het downloaden van de app en de QR code die gescand moet worden om aan te melden.