Google Drive: Bestanden overzetten van een oud naar een nieuw account

Heb je een nieuw account gekregen? dan kan je deze handleiding volgen om je bestanden over te zetten!

1. Log in met het oude account en wachtwoord, werkt dat niet? Zet dan achter het apenstaartje "old."
    Als voorbeeld gebruiken we hier de school genaamd 'Courgette Campus'.
    De opbouw van het mailadres kan anders zijn dan hieronder opgegeven, bijvoorbeeld "voorletter.achternaam".
    1. Voorbeeld 1: frank.framboos@courgettecampus.nl
    2. Voorbeeld 2: frank.framboos@old.courgettecampus.nl
  2. Ga naar het het bestand of de map die je wil delen.
  3. Klik op de 3 puntjes zoals hieronder, vervolgens op "Delen" en nogmaals op "Delen" zoals hieronder:
  4. Vul het nieuwe mailadres in en klik op "Klaar".
  5. Log in op het nieuwe account en ga naar drive.google.com
  6. Ga naar "Gedeeld met mij" en zoek naar het bestand welke je net gedeeld hebt.
  7. Klik op de drie puntjes en vervolgens op "Kopie maken"
  8. Het bestand staat nu in de "Mijn drive" met de naam "Kopie van 'naam bestand'"

Je kan nu het bestand hernoemen en plaatsen waar je wilt, zoals in een gedeelde drive of een mapje.