Gegevens van één leerling bekijken/aanpassen

Via 'Gebruikers & Groepen' kun je informatie bekijken voor één specifieke leerling of voor de hele groep. In dit artikel gaan we in op het bekijken van informatie voor één specifieke leerling.

1. Ga naar het COOL Portaal en log in.

2. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.

3. Je komt op de pagina 'Mijn groepen'. Hier zie je de groep(en) waaraan je bent gekoppeld. Is je groep nog niet automatisch geopend? Klik dan op een groep om door te gaan.

4. Je ziet de leerkrachten en leerlingen die gekoppeld zijn aan de groep. Klik op een leerling om meer informatie te zien. Zo kun je bijvoorbeeld inzien welke applicaties voor de leerling zichtbaar zijn én in welke map deze applicaties zijn geplaatst. Leerlingen kunnen applicaties zelf verplaatsen tussen 'Favorieten' en 'Overige applicaties'.

5. Klik op 'Profielfoto aanpassen' om een andere avatar voor de leerling te kiezen of een foto van de computer te koppelen aan het account.

6. Klik op 'Wachtwoord wijzigen' om het wachtwoord te bekijken of aan te passen. Je kunt een inlogafbeelding altijd inzien. Maak je gebruik van geschreven wachtwoorden? Dan kun je alleen het tijdelijke wachtwoord inzien. Zodra de leerling een persoonlijk wachtwoord heeft aangemaakt, komen er drie sterretjes in beeld. In het geval van een QR-code, kun je via deze weg een nieuwe QR-code voor deze specifieke leerling printen.

7. Kik op 'Bericht versturen' om een bericht naar de leerling te versturen via het Prikbord.