3CX || Vakantieconfiguratie instellen

In dit artikel lees je de stappen die je moet zetten voor het instellen van een vakantierooster binnen 3CX.

1. Log in op de 3CX omgeving met de gegevens die je van Cloudwise hebt ontvangen.

2. Klik vervolgens op 'Admin', 'Office Hours', 'Office Holidays, + Add'.

3. Een apart venster wordt geopend waar je de vakantietijden kunt configureren. Vul hier een naam in, bijvoorbeeld 'Meivakantie', en vul de data en tijd in waartussen het vakantierooster actief moet zijn.

4. Als je de gewenste data hebt ingesteld, moet je het nog toewijzen aan een SIP Trunk. Ga in 3CX naar 'Call Handeling' en open de groep waar jullie lijn op binnenkomt.

5. Scroll naar beneden naar het kopje 'Destinations' en selecteer wat er moet gebeuren onder 'When on holiday route to'. Dit is veelal een voicemailbox.

Het vakantieschema is nu ingesteld en zal voor de aangevinkte SIP Trunks werken binnen de aangegeven tijd.

NB. Als je de voicemail boodschap die speelt wilt wijzigen, volg dan deze handleiding