Een nieuwe afspraak maken

1. Klik in je agenda op het gewenste tijdstip waarop je de afspraak wil laten plaatsvinden of klik linksboven op 'Maken' en selecteer vervolgens 'Afspraak'.

2. Voeg een titel en eventueel tijdstip, gasten, locatie en beschrijving toe. Zodra je gasten toevoegt, wordt er automatisch een Meet-link gecreëerd.

3. Klik op 'Meer opties' om de afspraak verder aan te passen. (De volgende stappen laten zien wat je kunt vinden onder de knop 'Meer opties'.)

4. Klik op 'Niet herhaald' om de afspraak automatisch dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks of aangepast te laten herhalen.

5. Selecteer bij 'Locatie toevoegen' op welke locatie de afspraak plaatsvindt.

6. Selecteer bij 'Melding' hoe en wanneer je een herinneringsmelding wilt ontvangen. Je kunt meerdere meldingen toevoegen wanneer je op 'Melding toevoegen' klikt.

7. Selecteer achter het agenda-icoon in welke agenda je de afspraak wilt maken. Dit is handig als je meerdere agenda's beheert.

8. Verander achter het koffer-icoon de zichtbaarheid van de afspraak. Je kunt een afspraak bijvoorbeeld op 'Privé' zetten, zodat de inhoud van de afspraak niet voor anderen zichtbaar is.

9. Voeg in het tekstvak eventueel een beschrijving en/of notulen toe aan de afspraak. Wanneer je op 'Notulen maken' klikt, wordt automatisch een Google Document met een format voor de notulen aan de afspraak toegevoegd. Deze notulen is direct voor alle gasten zichtbaar.

10. Vul bij 'Gasten toevoegen' de namen of e-mailadressen in van de gasten die je wilt uitnodigen voor deze afspraak. Wanneer je dit doet, krijg je bij het opslaan van de afspraak de mogelijkheid om een uitnodigingsmail te versturen naar de gasten.