Iemand van Cloudwise laten meekijken met een Windows-pc

In sommige gevallen kan het handig zijn om een medewerker van de Support-afdeling mee te laten kijken op de computer.

Werk je op een Windows device van de school en is deze in beheer van Cloudwise? Dan kunnen er twee stickers van ons op het apparaat geplakt zijn. Op één sticker staat ons telefoonnummer en op de andere sticker staat een afkorting van de stichting, schoolnaam en een nummer voor de computer (bijvoorbeeld STICHTING-SCHOOLNAAM-01). Geef het nummer van het device door aan ons, dan kunnen we het apparaat opzoeken, er verbinding mee maken en direct met je mee kijken.

Mocht je geen sticker hebben, dan kun je de naam van het device en het nummer ook op het bureaublad vinden, rechtsonder, vermeld als Hostname of als Computernaam:

Mocht ook hier de naam niet staan, dan kun je de naam rechts onderin vinden in de taakbalk. Klik op het pijltje naast de tijd en ga met je muisaanwijzer over het blauwe wolkje. De naam van de computer komt dan naar voren.

Heb je een Windows of Mac computer en is hij niet in ons beheer?

Klik hier om naar Cloudwise Remote Support te gaan. Via die website kan je ons mee laten kijken, wij geven je dan telefonisch een code door die je op die website kan invullen

Heb je een Chromebook of ander Chrome apparaat dat onder ons beheer valt?

Dan kunnen we meekijken als je ons de serienummer van jouw Chromebook geeft. Volg daarvoor deze handleiding: Iemand van Cloudwise laten meekijken op een Chrome-apparaat