Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden

Virus meldingen/pop-up notificaties

Krijg jij pop-up meldingen zoals in onderstaande foto's? Waarschijnlijk zijn het geen echte virus meldingen maar heb je een website toestemming gegeven om meldingen te mogen geven en probeert die website je nu via die meldingen een programma te laten downloaden die je wel een virus zal geven. Je herkent het aan deze details in de melding:
In bovenstaande voorbeelden zie je dat de meldingen van Google Chrome komen en dan specifiek van de websites "myreqdcompany.com" en "nomadsdata.com", de website die jou de melding geeft kan anders zijn. We ontvangen dit soort meldingen wel eens van leerkrachten als ze bijvoorbeeld kleurplaten websites hebben opgezocht of op andere onbekende sites terecht zijn gekomen. De gebruiker heeft dan op die website per ongeluk de website toestemming gegeven om meldingen te mogen geven toen die deze pop-up kreeg:
Je kan de meldingen uitschakelen op de instellingen pagina chrome://settings/content/notifications. Daar staat de website die jouw die melding gaf dan bij "Toestemming om meldingen te sturen", rechts daarvan klik je op de drie puntjes en dan klik je op "Blokkeren".

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.