Cookies en cache wissen

Cookies zijn kleine bestanden die door websites worden gemaakt en worden opgeslagen op de computer wanneer je de website bezoekt. De bestanden bevatten informatie over de browse-activiteiten, zoals je voorkeuren en inloggegevens. Door deze informatie op te slaan, kunnen websites je ervaring op hun website verbeteren door je bijvoorbeeld ingelogd te houden en relevante content te tonen op basis van je locatie. Af en toe is het nodig om cookies en andere browsergegevens te wissen, omdat bijvoorbeeld een pagina of afbeelding niet meer wordt geladen. Dit doe je als volgt:

1. Druk op een Chromebook op de toetscombinatie 'Ctrl+Shift+Backspace' of op een Windows-apparaat op 'Ctrl+Shift+Delete'.

2. Klik op 'Geavanceerd'.

3. Selecteer achter 'Periode' de optie 'Alles'.

4. Zorg dat de opties 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Gecachete afbeeldingen en bestanden' aangevinkt zijn. De andere opties hoeven niet aangevinkt te worden.

5. Druk tot slot op 'Gegevens wissen'.