Aanmaken van een examen type 'Teksverwerker'

Voor het aanmaken van een examen of toets klik je rechtsboven op 'Maak een examen'.

Algemene gegevens voor het examen:

1. Geef het examen een titel.

2. Selecteer wanneer het examen gaat plaatsvinden en hoelang het duurt.

3. Plak bij 'Informatiebronnen' eventueel één of meerdere URL's van websites die leerlingen mogen gebruiken als informatiebron tijdens het maken van het examen.

4. Vul bij 'Deelnemers' in wie het examen gaat maken. Dit kunnen individuele leerlingen zijn of hele klassen.

5. Voeg bij 'Toezichthouders' extra toezichthouders toe. Jij bent als maker van het examen automatisch toezichthouder. Toezichthouders kunnen het examen beëindigen en resultaten inzien. Houdt er rekening mee dat toezichthouders gekoppeld moeten zijn aan de groep waarvoor je het examen klaarzet.

Examen type Tekstverwerker

Bij het examen type 'Tekstverwerker' kun jij in een leeg veld vragen toevoegen. Leerlingen krijgen een leeg veld om antwoord te geven op de vragen of bijvoorbeeld een essay te schrijven.

1. Selecteer hiervoor het examen type 'Tekstverwerker’.

2. Zet ‘Spellingscontrole’ en ‘Tekst naar spraak’ aan of uit. Deze functies bevatten verschillende talen.

3. Voeg opgaven toe aan het examen door op 'Opgave toevoegen' te klikken. Je kunt opgaven in het tekstvak typen of kopiëren uit bestaande toetsen. Met de knoppen in de balk boven het tekstvak kun je de tekst opmaken en eventueel tabellen of afbeeldingen toevoegen. Klik op 'Wijzigingen toepassen' om de examenvragen op te slaan.

4. Klik op ‘Opslaan’ om het examen op te slaan en te delen met de leerlingen.

Wanneer je bij het maken van een examen op ‘Opslaan’ hebt geklikt, krijg je een overzicht van de pincodes. Leerlingen hebben een pincode nodig om het examen te starten of te hervatten (bijv. wanneer het examen onverhoopt moet worden gestaakt). Ook kun je de volgende knoppen gebruiken om:

1. de pincode zichtbaar of onzichtbaar te maken (met het oog) of de pincode te kopiëren (met de twee documenten).

2. het venster te sluiten.

3. nog een examen aan te maken.

4. toezicht te houden (zie dit artikel voor meer informatie).