In dit artikel lees je hoe je kunt inloggen op een Windows computer van je school. Na het opstarten van de computer zijn er verschillende opties.

Als je nog nooit hebt ingelogd op je account kun je bij de ICT coördinator van je school je e-mailadres en wachtwoord opvragen. Na de eerste keer inloggen kun je zelf een nieuw wachtwoord kiezen.

Kies voor Andere gebruiker en log in met het e-mailadres en wachtwoord van je account van school.  Als je al eerder bent ingelogd kan het zijn Dat je naam in de lijst staat op het inlogscherm.

Als deze optie niet beschikbaar is kies je voor Medewerker.

Nadat je bent ingelogd op de Windows-computer zal automatisch Chrome worden geopend. Om bij de applicaties van de school moet hier ook inloggen.

1. Klik Rechtsboven op het rondje met het poppetje en vervolgens op de knop Synchronisatie inschakelen
  2. Geef je e-mailadres en wachtwoord op.
  3. Klik bij de meldingen die verschijnen op Gegevens koppelen en vervolgens op Ja, inschakelen.
  4. Klik op de twee potloodjes rechtsboven om het COOL-portaal te openen en kies vervolgens voor Medewerkers.

Als je voor de eerste keer hebt ingelogd zal er nu worden gevraagd om een nieuw wachtwoord te kiezen. Deze kun je vervolgens gebruiken om op deze computer en andere apparaten in te loggen.

Hierna wordt het COOL-portaal met de tegels weergegeven en kun je aan de slag!

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de computer kun je contact opnemen met Cloudwise. Zij kunnen mee kijken op de computer. Voor meer informatie zie Iemand van Cloudwise laten meekijken.

Wil je inloggen op een Chromebook of ander Chrome apparaat?
Dat gaat net ietsjes anders. Dit lees je in het artikel Eerste keer inloggen op een Chrome-apparaat.