Nieuwe Mobility Print Extensie (Manifest v3)

Deze handleiding is bedoeld voor beheerders van Google Workspace.

In dit artikel leggen we uit hoe je de nieuwe extensie voor PaperCut Mobility Print installeert via Google Workspace.

Dit is noodzakelijk om gebruik te blijven maken van de functionaliteit die Mobility Print biedt.
De handelingen uit dit artikel moeten gedaan worden voor alle organisatie-eenheden die de oude extensie momenteel krijgen.

In deze handleiding is de oude extensie al geblokkeerd.

Als iemand momenteel de oude extensie nog geïnstalleerd krijgt, dan krijgt diegene de volgende melding:

Om dit op te lossen moet de extensie die voor de gebruikers geïnstalleerd wordt vervangen worden.

1. Log in bij de Google Workspace Beheerdersconsole via admin.google.com.
  2. Klik op "Apparaten", daarna op "Chrome" en vervolgens op "Apps en extensies".

3. Zoek de extensie op in het overzicht, PaperCut heeft voor het gemak de oude extensie oranje gemaakt.
    Klik de extensie aan en klik daarna op de organisatie-eenheid waarvoor je de nieuwe extensie in wilt stellen, bijvoorbeeld "Bestuurskantoor".

4. Klik de extensie nu aan en kies bij installatiebeleid voor "Blokkeren" en klik bovenaan de pagina op "OPSLAAN".

5. Scroll naar beneden naar het beleid voor de extensie, dit is een zogeheten JSON waarde. Kopieer de JSON-waarde en sla deze op.

6. Klik nu op het plusteken om de nieuwe extensie toe te voegen en kies voor "Chrome-app of -extensie toevoegen met de ID".

7. Voer het onderstaande ID in van de nieuwe Mobility Print extensie en klik op "OPSLAAN".
    ndakideadaglgpbblmppfonobpdgggin

8. Pas het installatiebeleid aan naar "Afgedwongen installeren en vastzetten op de browserwerkbalk" en voer de JSON-waarde in die je eerder hebt opgeslagen.

9. Vergeet niet om bovenaan de pagina op "OPSLAAN" te klikken.

Klaar!