Thuis inloggen in COOL

Wil je vanuit huis aan de slag gaan in het COOL Portaal? Dat kan! Volg onderstaande stappen om thuis in te loggen in het COOL Portaal.

1. Ga naar de website cool.cloudwise.nl. De startpagina van COOL verschijnt.

2. Als docent log je altijd in met jouw e-mailadres van school. Als dit e-mailadres een Google-account is, klik dan op 'E-maillogin (Google)'. Maak je op het werk gebruik van Microsoft? Klik dan op 'Microsoft'.

3. Het inlogscherm van Google of Microsoft verschijnt. Typ je e-mailadres, klik op 'Volgende' en typ vervolgens je wachtwoord. Kloppen de gegevens? Dan wordt het COOL Portaal geopend en kun je aan de slag.

4. Wil je thuis als leerling inloggen met een QR-code? Klik dan op 'QR-code' om de camera van het apparaat te openen en houdt de QR-code voor de camera. Klopt de QR-code? Dan wordt het COOL Portaal geopend en kun je aan de slag. Is ingesteld dat je inlogt met een QR-code plus een plaatje? Dan zul je eerst nog het goede plaatje moeten selecteren voordat je naar binnen kunt.

Let op: met een plaatje kunnen leerlingen thuis niet inloggen. Deze leerlingen zullen thuis met een e-mailadres en geschreven wachtwoord of met een QR-code (eventueel plus plaatje) moeten inloggen. Bekijk in dit artikel waar je de wachtwoorden kunt vinden.