Chromebook gaat niet meer aan

Gaat een Chromebook niet meer aan als je op de aan/uit knop drukt? Probeer dan het volgende eens uit:

1.  Druk de refreshknop en de aan/uit knop tegelijkertijd in en laat direct los. Chromebooks hebben soms moeite met het komen uit de slaapstand en dit is een manier om dit te forceren.

2. Heeft de toetscombinatie geen effect gehad? Dan is het belangrijk om na te kijken of de Chromebook wel voldoende is opgeladen. Zorg er voor dat de Chromebook minstens 30 minuten aan de oplader is aangesloten, voordat je deze weer probeert aan te zetten. Let hierbij ook op of er een lampje gaat branden naast de aansluiting van de Chromebook zelf.

3. Heeft de Chromebook 30 minuten geladen, maar gaat er geen lampje branden naast de aansluiting van de oplader? Dan kan het zijn dat de oplader niet compatibel is of defect is. Probeer in dit geval een andere oplader. Brandt er dan nog steeds geen lampje, dan zal er waarschijnlijk een hardwarematig defect zijn.

Als een oplader defect is, kan deze worden aangemeld via ons RMA portaal.

Brandt op de Chromebook geen lampje naast de aansluiting van de oplader, welke lader ook gebruikt wordt? Dan kan ook deze worden aangemeld via het RMA portaal.