Chromebook gaat niet meer aan

De Chromebook gaat niet meer aan als ik op de aan/uit knop druk

Vaak is dit makkelijk op te lossen door de volgende toetsencombinatie te gebruiken:

Refresh knop en de aan/uit knop tegelijk indrukken en direct loslaten.

Chromebooks hebben soms moeite uit de slaapstand te komen en dit is een manier om dit de forceren.

De toetscombinatie heeft geen effect gehad

Uiteraard moet een Chromebook voldoende opgeladen zijn voordat deze op kan starten.
Zorg er daarom voor dat de Chromebook minstens 30 minuten aan de oplader is aangesloten voordat je deze probeert aan te zetten.
Let hierbij ook op of er een lampje gaat branden naast de aansluiting van de Chromebook zelf.

De Chromebook is aangesloten en heeft 30 minuten geladen maar er gaat geen lampje branden naast de oplader

Het kan zo zijn dat de oplader niet compatibel of defect is, probeer in dit geval een andere oplader.
Brandt er dan nog geen lampje, dan zal er waarschijnlijk een hardwarematig defect zijn.

In het geval dat de oplader defect is kan deze worden aangemeld via ons RMA portaal.
In het geval dat de Chromebook geen lampje weergeeft naast de lader, welke lader er ook gebruikt wordt, dan kan ook deze worden aangemeld via het RMA portaal.