Beveiligd printen instellen op een Konica Bizhub printer

1. Gebruik de zoekfunctie in het startmenu om te zoeken naar "Afdrukbeheer" en klik deze aan

2. Het onderstaande venster opent, klik op "Afdrukservers", "Jouw computernaam" en als laatste op "Printers"

3. Dubbelklik op jouw printer, hierdoor opent het venster "Eigenschappen van printernaam", klik hierbij op de knop "Voorkeursinstellingen"

4. Er opent een nieuw venster, klik op "gebruikersinstellingen" om een gebruikersnaam en wachtwoord in te kunnen stellen.

5. In dit venster kan je jouw gebruikersnaam invoeren en een viercijferige pincode instellen.

• Voer bij "Document-ID" de gebruikersnaam in
  • Voer bij "Wachtwoord" een viercijferige pincode in
  • Als je dit gedaan hebt klik je op "OK"

6. Klik vervolgens eerst op "Toepassen" en daarna op "OK" in het venster van de voorkeursinstellingen

7. Klik weer eerst op "Toepassen" en daarna op "OK" in het venster Eigenschappen

8. Herhaal dit voor iedere printer waarvoor beveiligd afdrukken ingesteld moet worden vanaf stap 2.

9. Klaar, het beveiligd afdrukken is bij deze ingesteld.

Ik krijg een foutmelding welke lijkt op de volgende, wat nu?

Notitie: De foutcode kan ook iets bevatten over gebruikersregistratie of verificatie.

Deze melding is te verhelpen door stap 1 tot en met 3 te volgen tot je bij het scherm "Voorkeursinstellingen voor afdrukken"

4.1. Klik op "Authenticatie/Gebr.registratie…"

4.2 Het volgende venster opent, selecteer hier "Openbare gebruiker" en druk vervolgens op "OK"

4.3 Ga verder bij stap 6.