Windows printer toevoegen op privé apparaat

Heb je een Windows apparaat en wil je een eigen printer toevoegen? Dat kan! In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen, zodat je snel en eenvoudig kunt afdrukken vanaf je eigen apparaat.

1. Klik op de zoekbalk links onderin en typ 'Printers'. Kies vervolgens voor 'Printers en scanners'.

2. Klik op 'Een printer of scanner toevoegen'. Er wordt naar printers en scanners gezocht. Klik op de juiste printer en doorloop de stappen. Staat de juiste printer er niet tussen? Klik dan op 'De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst'.

3. Selecteer 'Een lokale printer of een netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen' en klik op 'Volgende'.

4. Klik op 'Een nieuwe poort maken'. Zorg dat achter 'Type poort' de optie 'Standard TCP/IP Port' staat. Klik op 'Volgende'.

5. Vul het van ons verkregen IP-adres in en zorg dat het vinkje bij 'Query op printer uitvoeren en printerstuurprogramma automatisch selecteren' uit staat. Klik op 'Volgende'.

6. Kies onder 'Apparaattype' voor de print driver 'Microsoft standard PCL 6 driver'. Klik tot slot op 'Voltooien' om de printer toe te voegen.

Werken deze instructies niet op jouw apparaat? Dan kun je er ook voor kiezen om het programma of de app van het printermerk op het apparaat te installeren. Wij kunnen je hier helaas niet mee helpen, omdat wij niet weten hoe deze programma's functioneren. We verwijzen je in dit geval door naar de website van het merk van de printer.