Verificatie in twee stappen - Google

Voeg een tweestapsverificatie toe en voorkom dat hackers toegang krijgen tot je account. Met een tweestapsverificatie voeg je een tweede stap toe aan het inloggen, waardoor je moet bevestigen dat jij het bent die wilt inloggen. Je creëert hiermee een extra beveiligingslaag.

Aanzetten van tweestapsverificatie

1. Open een nieuw tabblad binnen de Chrome browser en ga via de negen bolletjes naar je eigen Google-account.

2. Klik in het linkermenu op 'Beveiliging' en scrol naar het kopje 'Inloggen met Google'.

3. Klik op 'Verificatie in 2 stappen' en log in. Klik vervolgens op 'Aan de slag' en volg de stappen.

SMS of melding via een Google-app?

Bij het aanzetten van de tweestapsverificatie heb je de keuze uit meerdere verificatiemethoden:

• Via SMS of telefoonoproep. Na het inloggen krijg je een SMS of telefoonoproep met een code. Deze code gebruik je vervolgens om binnen te komen in jouw account.
  • Via een beveiligingssleutel. Dit is een fysieke beveiligingssleutel.
  • Via Google-prompts. Open een Google-app op jouw telefoon. Je krijgt hier een melding waarbij je op 'ja' of 'nee' moet klikken om het inloggen toe te staan of te blokkeren.

Google raadt aan om als tweede stap Google-prompts te gebruiken.

Log je in op je eigen computer of telefoon en wil je niet iedere keer een tweede verificatie stap uitvoeren?

Vink dan het selectievakje 'Niet meer vragen op deze computer' aan. Vink dit selectievakje alleen aan op apparaten die je regelmatig gebruikt en niet met anderen deelt.