Een agenda delen

Het is mogelijk om een agenda te delen, zodat anderen ook gemaakte afspraken kunnen zien en zelf afspraken kunnen inplannen. Dit kan handig zijn wanneer je met een teamagenda werkt.

1. Beweeg onder 'Mijn agenda's' met je muis over de agenda die je wilt delen. Klik op de drie verticale puntjes die verschijnen en kies voor 'Instellingen en delen'.

2. Scroll naar beneden totdat je 'Delen met specifieke mensen of groepen' ziet staan. Klik vervolgens op '+ Mensen en groepen toevoegen'.

3. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon waarmee je de agenda wilt delen. Heb je binnen Google Groepen een groep aangemaakt waar alle teamleden onder vallen? Dan kun je hier het e-mailadres van die groep toevoegen. Zo krijgt gelijk iedereen van het team toegang tot de agenda.

Onder 'Rechten' kun je aangeven welke rechten je aan de persoon of de groep wilt toekennen. Je kunt selecteren dat de persoon of groep alleen de afspraken mag inzien of ook mag inplannen, wijzigen en beheren.

4. Klik tot slot op 'Sturen' om een uitnodigingsmail te versturen naar de persoon of groep waarmee je de agenda deelt.

Het is ook mogelijk om een agenda openbaar of voor iedereen binnen de organisatie beschikbaar te maken.

1. Scroll naar beneden tot je het kopje 'Toegangsrechten voor afspraken' ziet. Je ziet de volgende opties:

Openbaar beschikbaar makenvink deze optie aan om de agenda openbaar te maken voor iedereen op het internet. Deze optie kun je gebruiken wanneer je een agenda wilt delen met externen zonder Google-account, maar houd er rekening mee dat anderen de agenda ook zouden kunnen vinden.

Beschikbaar maken voor *naam van organisatie*: vink deze optie aan als je de agenda beschikbaar wilt maken voor iedereen binnen de organisatie. Collega's binnen de organisatie kunnen zich abonneren op de agenda om de gemaakte afspraken te zien.

Klik op 'Alle details voor de afspraak weergeven' om te selecteren welke details van geplande afspraken er zichtbaar worden voor mensen die zich abonneren op de agenda.

2. Je kunt de agenda nog delen via een link. Deze link kun je bijvoorbeeld via de mail naar collega's sturen. Door op de link te klikken, abonneren ze zich op de agenda. Je vindt de link wanneer je op 'Deelbare link ophalen' klikt.