iPads rechtstreeks inschrijven in Jamf School via Apple Configurator

Apple Configurator

Apple Configurator is een tool van Apple welke alleen beschikbaar is voor MacOS apparaten. Met deze tool is het mogelijk om de iPads via USB toe te voegen aan DEP in Apple School Manager. Wanneer de iPads in Apple School manager worden opgenomen kunnen deze daarna eenvoudig worden ingeschreven in de Jamf School beheeromgeving.

Voorbereiden

Er zijn een aantal stappen te doorlopen om Apple Configurator voor te bereiden zodat deze tool weet aan welke Apple School Manager de iPads moeten worden gekoppeld.

Organisatie aanmaken

Stap 1 is het aanmaken van een Organisatie in Apple Configurator. In deze organisatie zitten de gegevens van de Apple School Manager. Open het programma Apple Configurator en ga naar Voorkeuren

Ga naar Organisaties en druk op het plusje

Log in met je Apple School Manager account. Je hebt hier de Beheerder rol voor nodig!

Kies voor Genereer een nieuwe toezichtidentiteit
Er worden om de MacOS credentials gevraagd
Hierna is de organisatie aangemaakt

Server aanmaken

Stap 2 is het aanmaken van een Server. Hierin staan de gegevens van Jamf School. Ga hiervoor naar Servers en druk op het Plusje

Vul bij Naam de naam in van de Jamf School omgeving

Vul bij Hostname of URL de url in welke in de Jamf School omgeving is op te halen. Zie hiervoor de volgende stap

Om de URL op te halen, ga je naar de Jamf School omgeving waar de iPads moeten worden ingeschreven.

Klik links op Apparaten en daarna op Apparaten Toevoegen

In het scherm verschijnt een URL MDM-server

Vul die URL in bij de bovenstaande stap in Apple Configurator en voltooi het aanmaken van de server.

Wifi-profiel aanmaken

Stap 3 is het aanmaken van een Wifi-profiel. De iPad heeft dit profiel nodig om zijn inschrijving bij Apple School Manager te kunnen voltooien. Ga hiervoor naar Archief en kies voor Nieuw profiel

Geef het profiel een naam, bijvoorbeeld Wifi Schoolnaam

Configureer daarna de Wifi settings. Hierbij zijn de volgende onderdelen belangrijk en moeten juist worden ingevuld:
SSID = De naam van het WiFi netwerk
Beveiligingstype = WPA/WPA2

Na het instellen van het beveiligingstype is het mogelijk om het wachtwoord in te vullen. Sla het profiel op door het venster te sluiten.

De iPads kunnen nu worden ingeschreven in Apple School Manager.

iPads toevoegen aan Apple School Manager via Apple Configurator

Wanneer bovenstaande stappen zijn doorlopen kunnen de iPads worden ingeschreven in Apple School Manager. De iPads moeten hiervoor volledig zijn gewist en teruggezet naar fabrieksinstellingen. Ook moet voorafgaand aan het wissen het iCloud account op de iPad zijn uitgelogd zodat Find My iPad wordt uitgeschakeld. Wanneer de iPad gereed is, sluit deze met USB aan op het MacOS device met Apple Configurator.

Open het Apple Configurator programma. Selecteer de aangesloten iPad. Indien er meerdere iPads zijn aangesloten kunnen er ook meerdere ipads worden geselecteerd. Kies voor Bereid voor

Stel de instellingen in zoals op onderstaande afbeelding

Kies voor de eerder aangemaakte Server

Kies voor de eerder aangemaakte Organisatie

Stel de instellingen in zoals in onderstaande afbeelding

Kies het eerder aangemaakte Wifiprofiel

De iPad is nu via Jamf School in beheer!