Jamf School - Profiel - Beperkingen

Je kan op de iPads een “Beperking” instellen, hiermee bepaal je wat een iPad wel of niet mag. Je kan denken aan beperkingen rondom de cameragebruik, Bluetooth, Safari browser, iMessage, iCloud, etc.

Stappen:

1. Login op Jamf School (jamfcloud.com)

2. Ga naar “Profielen > Overzicht”

3. Klik op “Maak een profiel aan”

Sommige Jamf School omgevingen hebben al een bovenschools profiel, dit betekent dat een profiel per school (waarschijnlijk) niet nodig is.

4. Selecteer de optie “Apparaatinschrijving”

5. Geef een Profielnaam op (bijv. “Beperkingen - Groep 1a”)

6. Klik op Volgende

7. Klik op Voltooien

8. Klik op het aangemaakte profiel (bijv. “Beperkingen - Groep 1a”)

9. Scroll naar beneden en klik onder “iOS Payload” op “Beperkingen”

10. Klik op Configureer (indien aanwezig)

11. We raden de volgende “standaard beperkingen” aan. Je kan deze natuurlijk aanpassen naar wens.

12. Vink de relevante beperkingen aan (zie hieronder)

13. Klik op Bewaar

14. Scroll naar boven “Bereik” en selecteer je apparaatgroep

15. Klik op Bewaar

Standaard Beperkingen voor de iPads:

Apparaatfunctionaliteit:

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Toegangsscherm:

Apps:

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Vink ook aan: “Sta automatisch downloaden van apps toe”

iCloud:

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Beveiliging:

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

AirPrint, Klaslokaal en Verbinding:

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

(Optioneel) Vink ook aan: “Schakel wifi geforceerd in”

Aanpassingen door de gebruiker:

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving