Lesgroep aanmaken vanuit COOL

Maak je gebruik van het COOL portaal? Dan is het heel eenvoudig om op basis van jouw groepen binnen COOL een Google Classroom aan te maken. Je voorkomt hiermee dat je alle leerlingen handmatig moet toevoegen of dat leerlingen dit zelf moeten doen. Je kunt altijd nog leerlingen toevoegen aan een groep of juist weghalen. Hoe dit werkt, lees je hieronder:

1. Open jouw COOL portaal.

2. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'Classroom Beheer'. Zie je deze optie niet? Dan moet deze worden aangezet door jouw portaalbeheerder.

3. Je ziet nu alle lesgroepen die al via 'Classroom Beheer' zijn aangemaakt.

4. Klik op het plusje om een nieuwe groep aan te maken.

5. Vul achter 'Deelnemers' de namen van de leerlingen in die moeten worden toegevoegd aan de lesgroep. Je kunt ook de naam van de klas invullen om direct alle leerlingen uit een klas toe te voegen.

6. Vink 'Automatisch leerkrachten toevoegen' aan om ook mededocenten toe te voegen aan de lesgroep.

7. Achter 'Naam' geef je de lesgroep een naam (vereist). Tip: Plaats bij 'Sectie' het schooljaar, zodat je door de jaren heen het overzicht kunt bewaren. Klik tot slot op 'Opslaan'.

8. Jouw lesgroep staat nu in de lijst van 'Alle lesgroepen'.

9. Klik op het potloodje achter de lesgroep om een lesgroep aan te passen, bijvoorbeeld om extra leerlingen toe te voegen. Klik op het vierkantje met het pijltje om de lesgroep in Google Classroom te openen.