Audio CD afspelen op Chromebooks

Heb je een CD-ROM met audio bestanden die je wilt kunnen afspelen op de Chromebooks? Dat is mogelijk! Met een externe CD-ROM speler als onderstaande zou je het direct op de Chromebook kunnen afspelen.

Heb je niet zo'n apparaatje? Lees dan hieronder verder hoe je de geluidsbestanden op de Chromebook kunt krijgen.

Audio bestanden rippen van een CD

Om te beginnen heb je bijvoorbeeld een Windows computer nodig met een CD-ROM speler zodat je de inhoud van de CD kunt inzien. Stop de CD-ROM in de CD-ROM speler en volg onderstaande stappen:

1. Open de Verkenner, dat kan bijvoorbeeld door met de rechtermuisknop op de Windows knop links onder in beeld te klikken en dan op 'Verkenner' te klikken

2. Klik op 'Deze pc'. Zie je dat er een CD-ROM in de speler is gevonden zoals in het voorbeeld hieronder? Ga dan door naar stap 3

3. Klik in de zoekbalk onder in beeld, typ 'wmplayer' en klik de gevonden 'Windows Media Player' resultaat aan:

4. Klik links in het rijtje in 'Windows Media Player' jouw CD aan. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een leeg plekje op die lichtblauwe balk boven in het programma, klik dan op 'Extra' en vervolgens op 'Opties'

5. Open het tabblad 'Muziek rippen', zorg ervoor dat bij 'Indeling' 'MP3is geselecteerd, klik op 'Toepassenen 'OK'

6. Klik vervolgens op 'CD Rippen'

7. Nadat het rippen gelukt is vind je jouw bestanden in de Verkenner in de map Deze PC > Muziek. Deze MP3 bestanden kan je nu in Google Drive zetten

8. Je kan in Google Drive een map aanmaken en die delen met de leerlingen die er bij moeten kunnen. Daar kan je vervolgens de MP3 bestanden naar toe slepen om te uploaden. De leerlingen kunnen deze bestanden direct vanuit Google Drive afspelen en hebben daar verder niks voor nodig