Handleiding: Remote Cloudwise Image Installatie via iPXE

Eenvoudige handleiding voor Cloudwise Windows Image installatie via iPXE

Deze handleiding helpt je bij het installeren van een Windows-image op je computer via iPXE.

Alle afbeeldingen in deze handleiding zijn te vergroten door ze aan te klikken.

Vereisten

• Een computer met netwerkkabel.
  • De computer moet op het schoolnetwerk zijn aangesloten.

Stappen

1. Sluit de computer aan op het netwerk met een netwerkkabel.

2. Schakel de computer in en druk direct op "F12" (of F10/F9 voor Boot Menu).

3. Kies "Network Boot" (of PXE Boot) in het Boot Menu.
    In dien dit succesvol is gestart zie je het volgende scherm:

4. Wacht tot de iPXE is geladen (ongeveer 10 seconden).
    In dien dit succesvol is gestart zie je het volgende scherm:

5. Kies "Cloudwise Windows Image" in het menu met de pijltjestoetsen en druk op "Enter".

6. Druk nogmaals op "Enter".

7. Voer de gebruikersnaam "cloudwise" en het wachtwoord in (hoofdlettergevoelig).

Het wachtwoord is met je gedeeld via de mail

8. De Windows-installatie start (wacht ongeveer 1 minuut).
    Je ziet het volgende scherm:

9. Het Cloudwise Image scherm komt in beeld met het venster waarop staat "Task Sequence", Kies de juiste installatietaak en klik op "Volgende".

De juiste taak is gedeeld via de mail.

10. De Windows-installatie start (20-60 minuten), deze installatie is voltooid wanneer je het volgende scherm ziet:

11. Geef de computernaam (rechtsonderin) door aan Cloudwise Support (per mail).

12. Laat de computer aanstaan voor de laatste configuratie en updates.

Tips

• Als netwerkboot is uitgeschakeld, zie de instructies onderaan de handleiding om het in te schakelen.
  • Het wachtwoord voor cloudwise is per mail aan je gedeeld.
  • De juiste installatietaak staat in de e-mail van Cloudwise.
  • Laat de computer aanstaan totdat de configuratie is voltooid.

Inschakelen netwerkboot (indien nodig)

Dell:
  • Druk bij het opstarten op F2.
  • Ga naar System Configuration > Integrated NIC.
  • Schakel Enable UEFI Network Stack en Enable W/PXE in.
  • Ga naar Secure Boot en zet deze op Disabled.
  • Klik op Apply en Exit.
Lenovo:
  • Druk bij het opstarten op F2.
  • Ga naar Boot > PXE Boot for LAN.
  • Zet PXE Boot for LAN op Enabled.
  • Ga naar Security > Secure Boot.
  • Zet Secure Boot op Disabled.
  • Druk op F10 om de instellingen op te slaan.
HP:
  • Druk bij het opstarten op F2 of F10/FN+F10.
  • Ga naar Boot Configuration.
  • Zet Network Boot op Enabled.
  • Zet Network Boot Protocol op IPv4 (UEFI).
  • Schakel Secure Boot uit.
  • Controleer of de machine op UEFI staat.