Een extra groep aanmaken

Je kunt met de knop 'Een extra groep creëren' zelf een aparte groep maken met leerlingen waar jij als leerkracht aan gekoppeld bent. Een COOL beheerder kan dit met alle leerlingen. Een extra groep aanmaken is handig voor bijvoorbeeld een plusgroep, aangezien je dan voor deze leerlingen specifieke applicaties kunt aanzetten of hierbij apart kunt meekijken.

1. Ga naar het COOL Portaal en log in.

2. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.

3. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op 'Instellingen' (het tandwiel).

4. Klik op de oranje knop 'Een extra groep creëren'.

5. Kies of het een organisatiegroep, leerlinggroep of oudergroep is. Geef vervolgens de extra groep een naam en vul de eigenaren van de groep in. Hier kun je bijvoorbeeld je (duo-)collega toevoegen. Vul achter 'Leden' de leerlingen in en klik tot slot op 'Opslaan' om de groep te creëren.