Schermen vergrendelen

Met de functie 'Schermen vergrendelen' zorg je ervoor dat de browser van leerlingen wordt vergrendeld.

1. Klik op de knop met het slotje. Klik rechtsboven in beeld op deze knop om de schermvergrendeling te activeren voor alle leerlingen die online zijn. Wanneer je de schermvergrendeling voor één leerling wilt activeren, klik je op deze knop in het vlak van de desbetreffende leerling.

2. Klik op de knoppen met plus of min om de tijdsduur van de vergrendeling te verlagen of te verhogen. Je kunt ook zelf een aantal minuten invoeren in het vlak met 'Minuten'. Je kunt direct zien tot welk tijdstip de vergrendeling actief is.

3. Klik op 'Vergrendelen' om de vergrendeling in te schakelen.

4. Leerlingen krijgen een slot in beeld met de tekst 'Je browser is vergrendeld door de leerkracht.'.

5. De vergrendeling wordt automatisch opgeheven wanneer het ingestelde aantal minuten is verlopen. Je kunt de vergrendeling handmatig opheffen door op het slotje te klikken en te kiezen voor 'Ontgrendelen'.