Webfilteren

Met de functie 'Webfilteren' zorg je ervoor dat leerlingen alleen kunnen werken met tabbladen die jij vastzet voor de filtering. Leerlingen kunnen geen nieuwe pagina's openen en huidige pagina's kunnen niet worden afgesloten.

1. Klik op de knop met het wereldbolletje. Klik rechtsboven in beeld op deze knop om 'Webfilteren' te activeren voor alle leerlingen die online zijn. Wanneer je 'Webfilteren' voor één leerling wilt activeren, klik je op deze knop in het vlak van de desbetreffende leerling.

2. Onder 'Domein' zie je de websites die zijn geopend. Onder 'Tabs' zie je hoeveel tabbladen er open staan met de website. Klik op het kruisje onder 'Sluiten' om de desbetreffende website(s) direct te sluiten.

3. Klik op het schuifje achter 'Filtering inschakelen' om de webfiltering te activeren. Wanneer de webfiltering is geactiveerd, worden reeds geopende tabbladen automatisch weer geopend wanneer deze worden gesloten en kunnen er geen nieuwe tabbladen worden geopend. Klik vervolgens op 'Sluiten' om het venster te sluiten.

4. Je kunt aan het wereldbolletje voor de naam van de leerling zien of de webfiltering voor die leerling is geactiveerd.