Chromebook uitschrijven

Let op: alleen beheerders van de Google Workspace omgeving kunnen Chromebooks uitschrijven.

1. Log in binnen de Google Workspace beheer omgeving

2. Klik in het linker menu op 'Apparaten', 'Chrome' en kies vervolgens voor 'Apparaten'.

3. Zoek de Chromebook die je wilt uitschrijven op.

4. Vink de juiste Chromebook aan en klik vervolgens in de blauwe balk op 'Uitschrijven'.

5. Een pop-up wordt geopend. Kies de optie 'Nee, bestaande gegevens en gebruikersprofielen behouden' en vervolgens 'Verwijderd uit de inventaris'. Zet een vinkje bij 'Ik begrijp het upgradebeleid, de uitschrijfstappen en de inschrijfstappen'. Klik tot slot nog op 'Uitschrijven' om de Chromebook uit te schrijven.

6. Indien de Chromebook nu als privé apparaat gebruikt wordt of je wilt de gegevens die er op staan er van af halen kan je de fabrieksinstellingen zelf nog terugzetten. Dit is beter dan dat je bij stap 5 kiest voor 'Kies Fabrieksinstellingen terugzetten ...' in plaats van 'Nee, bestaande gegevens en gebruikersprofielen behoudenomdat dit via deze optie erg lang kan duren en zo ver wij hebben ervaren niet werkt. Om de Chromebook een fabrieksherstel te geven kan je onze handleiding 'Chromebook terugzetten naar fabrieksinstellingen' volgen.