Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden
Open navigation

Waar staat mijn data opgeslagen?

Google knipt elk bestand op in zes kleine blokjes (blockchain principe) Elk blokje staat ergens anders opgeslagen en alleen als je alle blokjes hebt kan je toegang krijgen tot het bestand. Deze blokjes staan op server binnen nederland, europa en ook daarbuiten. 

Er wordt gekeken naar geografische efficiëntie, dit betekent dat aan de hand van je locatie wordt beoordeelt wat logische plekken zijn om jouw data te plaatsen. Voor het systeem is het onlogisch om data van gebruikers in nederland in datacenters in Amerika of Singapore te plaatsen. Dit wilt echter niet zeggen dat blokken data op servers buiten Europa kunnen staan. 


Moet data dan niet in de EU staan? Nee, klik hier voor meer informatie. 


Ik wil mijn data gegarandeerd binnen de EU hebben staan, wat moet ik hiervoor doen? 

Om gegarandeerd je data op servers van Europeese datacenters te hebben staan zal de gratis G-Suite for Education licentie van het domein omgezet kunnen worden naar een betaalde G-Suite Enterprise for Education licentie. 


**Situatie tot 30 juni 2020

Als je alle accounts binnen het domein wil omzetten naat Enterprise zijn de kosten voor de eerste 3 jaar €2,- per medewerker per maand. Dit betekent €24,- per medewerker per jaar. De leerlingen zijn gratis. In jaar vier en opvolgende jaren worden de kosten €4,- per medewerker per maand. 


Wil je een gedeelte van de accounts omzetten, dan is een minimale afname van 50 G-Suite Enterprise for Education licenties vereist. De kosten bedragen in dit geval €4,- account per maand.


**Situatie na 30 juni 2020

Als je alle accounts binnen het domein wil omzetten naat Enterprise zijn de kosten €4,- per medewerker per maand. Dit betekent €48,- per medewerker per jaar. De leerlingen zijn gratis. Alle genoemde kosten zijn exclusief BTW. 


Wil je een gedeelte van de accounts omzetten, dan is een minimale afname van 50 G-Suite Enterprise for Education licenties vereist. De kosten bedragen in dit geval €4,- account per maand.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.