Leerlingen groeperen

Het is mogelijk om binnen 'Meekijken' leerlingen te groeperen. Met deze functie zorg je ervoor dat bepaalde functies die jij activeert, zoals het vergrendelen van schermen, alleen gelden voor de geselecteerde leerlingen. Op deze manier bereik je de leerlingen per groepje en niet klassikaal of individueel.

1. Beweeg je muis over de profielfoto van een leerling. De profielfoto verandert nu in een vinkje. Wanneer je op het vinkje klikt, komt de leerling automatisch in de groene groep.

2. De eerste knop in de reeks die rechtsbovenin te zien is, laat nu een groen vierkantje zien. Dit betekent dat alle functies van de knoppen in de reeks nu alleen gelden voor de leerlingen die in de geselecteerde groep zitten.

3. Je kunt meerdere leerlingen aan de groep toevoegen door op de profielfoto's van de leerlingen te klikken. Let op: je kunt alleen leerlingen selecteren die online zijn

4. Het is ook mogelijk om meerdere groepen te maken. Dit doe je door op de eerste knop in de reeks rechtsbovenin te klikken. Je ziet nu de kleuren van groepen die al zijn gemaakt. Klik op het plusje om een nieuwe kleur te selecteren. Klik, wanneer deze nieuwe kleur is geselecteerd, op de profielfoto's van leerlingen die je in deze groep wilt zetten.

5. Klik op de eerste knop in de reeks rechtsbovenin om te wisselen tussen de verschillende groepen die je hebt gemaakt. Selecteer de grijze kleur om ervoor te zorgen dat de functies weer gelden voor alle leerlingen die online zijn, ongeacht in welke groep ze zijn ingedeeld.

Let op! De gemaakte groepen worden alleen onthouden tijdens de huidige meekijksessie.