Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden

Problemen met geluid

Hoor je geen geluid meer via de PC of het digibord? Dan is dat vaak gemakkelijk te verhelpen. Rechtsonderin in de taakbalk staat een geluidsicoontje. Als je hier met je muis overheen beweegt, zie je waarschijnlijk 'Geen geluidsbron aangesloten' staan. Check in dit geval of de geluidskabel van de speakers of koptelefoon wel aangesloten is op de computer. Meestal is dit een 3.5 mm kabel, zoals die van je koptelefoon van je smartphone:



Zorg ervoor dat deze kabel in de achterkant van de computer aangesloten zit in het ronde poortje, wat vaak omringd is met een groene kleur:




Zit de kabel hier goed in, maar werkt het geluid nog steeds niet? Kijk dan of de andere kant van e kabel goed in de speakers zit. Controleer daarnaast of de speakers aan staan (vaak hoor je een statisch gezoem uit de speakers komen zodra deze aan staan). Lijkt dit allemaal goed te zitten, maar het geluid werkt nog niet? Probeer dan de geluidskabel in de computer in een andere geluidspoort te plaatsen. Vaak hebben computers op de voorkant nog een extra plek voor een geluidsbron (ook rond met een groene rand). 


Heb je geen geluid op het Prowise digibord? 

Waarschijnlijk staat dan de verkeerde audioapparaat ingesteld. Om het geluid te horen moet Prowise (Intel(R) Display Audio) zijn ingesteld. 

Dit kun je als volgt doen:

  1. Klik rechtsonderin in de taakbalk op het geluidsicoontje

  2. Klik vervolgens op het pijltje omhoog

  3. Kies voor Prowise (Intel(R) Display Audio)




Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.