Wat is het Amendement gegevensverwerking en modelcontractclausules?

Google heeft een Amendement gegevensverwerking en het modelcontractclausules opgesteld om te voldoen aan de geschiktheids- en veiligheidsvereisten van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie.

Om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is in het kader van de AVG dient met name het Amendement gegevensverwerking geaccepteerd te worden in het G-Suite domein. Een account met de rol 'Hoofdbeheer' in het domein kan dit doen. Daarnaast dienen ook de contactgegevens van de Functionarisgegevensbescherming (FG) van de stichting en of school betekent te zijn in het domein.

Het accepteren geldt voor het hoofdomein en eventueel onderliggende school/sub domeinen binnen dezelfde G-Suite omgeving.

Accepteren Amendement gegevensverwerking en Modelcontractclausules

Voer de volgende stappen (je dient Hoofdgebruiker te zijn) in het G-Suite Admin console;

• Login op admin.google.com
  • Ga naar Bedrijfsprofiel > Profiel
  • Scroll een stukje naar beneden tot dat je 'Aanvullende beveiligings- en privacyvoorwaarden', zie screenshot 1.
  • Klik naast Amendement gegevensverwerking voor G-Suite op [Controleren en Accepteren]
  • Klik naast Modelcontractclausules EU voor G-Suite op [Controleren en Accepteren]

In plaats van de knop [Controleren en Accepteren] zal er een timestamp komen te staan van de gebruiker + datum en tijdstip van het accepteren van deze voorwaarden.

Screenshot 1

Contactgegevens Functionarisgegevensbescherming (FG)

Voer de volgende stappen (je dient Hoofdgebruiker te zijn) in het G-Suite Admin console;

Screenshot 2