Vereist de AVG dat persoonlijke gegevens worden opgeslagen in de EU?

Nee. Net als Richtlijn 95/46/EG betreffende gegevensbescherming, bevat de AVG bepaalde voorwaarden voor de overdracht van persoonlijke gegevens buiten de EU. Aan dergelijke voorwaarden kan worden voldaan via mechanismen zoals modelcontractclausules.

Bron: https://cloud.google.com/security/gdpr/

Klik hier als je meer wilt weten over modelcontractclausules.